Tempeh z warzywami

Świeży tempeh, najlepiej własnej roboty, zamarynuj, podpiecz i podaj z warzywami. Na marynatę wykorzystaj:

  • 250 ml wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżkę octu ryżowego (może być inny)
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka cząstek imbiru

Tempeh z warzywami

Około 250 g pokrojonego w 2 cm kostki tempehu, zalej marynatą i pozostaw na noc, lub przynajmniej na kilka godzin w lodówce. Warzywa, które możesz dodać do potrawy to:

  • cebula
  • 2 papryki
  • czosnek
  • 2 pomidory
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • oregano

Warzywa pokrój na kawałki, spryskaj oliwą, a następnie wrzuć na około 3-4 minuty na rozgrzaną patelnię. Dodaj do nich podpieczony tempeh i posyp obficie natką pieruszki. Pyszne i sycące danie, idealne na śniadanie.

One Response

  1. TempehService.Com 12 sierpnia 2010

Leave a Reply